ສຸຂະພາບທີດີຄືຄວາມຕ້ອງການທຸກຄົນ
ຜັກປອດສານພິດ ( ຜັກສະລັດ )
ປະໂຫຍດຜັກສະລັດ:
- ຊ່ວຍເປັນອາຫານທີກິນໄດ້ທັງເຊົ້າ,ສວຍ,ແລງ.
- ຊ່ວຍຫຼຸດນໍ້າໜັກ, ຄວບຄຸມນໍ້າໜັກໄດ້ດີ.
- ມີຄຸນຄ່າໂພສະນາການທີສູງ: ປະກອບດ້ວຍວິຕາມິນບີ, ວິຕາມິນຊີ, ບີຕ້າແຄ,ໂຣທິນ
- ຊ່ວຍຫຼຸດຄວາມດັນ
ຜັກສະລັດທີປອດສານພິດເປັນຜັກທີມີຄຸນນະພາບບໍ່ມີສານຕົກຄ້າງມີຄວາມປອດໄພຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ,ຊ່ວຍໃຫ້ມີສຸຂະພາບທີດີ
ແລະ ຮ່າງກາຍແຂງແຮງ
ອີກຢ່າງໜຶ່ງການປູກຜັກປອດສານພິດມີສຸຂະອານາໄມທີດີຕໍ່ຊາວສວນບໍ່ມີການຊີດພົ່ນສານເຄມີປ້ອງກັນ
ແລະ ກຳຈັດສັດຕູພືດ.
ວິທີການປູກຜັກ:
2. ຂຸດໜານເພີ່ມອີກເພື່ອຈະບົ່ງຜັກທີເຮົາຫວ້ານແກ່ນ ພາຍຫຼັງບົ່ງແລ້ວ,ຫົດແລ້ວໄລຍະ 2-3
ມື້ທໍາອິດທຸກເທື່ອຕ້ອງໄດ້ມີແນວມາປົກກ່ອນເພາະຜັກຍັງບໍ່ທັນໄດ້ຮັບແສງແດດໄດ້ຫຼາຍ
ແລະ ຍັງບໍ່ທັນແຂງແຮງ.
3. ໄລຍະປູກໄດ້ 1-2 ອາທິດເຮົາສາມາດເອົາຝຸ່ນຄອກທີ່ເຮົາກຽມໄວ້ມາໃສ່ໄດ້
ເພາະຊ່ວງນີ້ຜັກກຳລັງຈະເລີນເຕີບໂຕໄດ້ດີ.
4. ໄລຍະການປູກໄດ້ 3 ອາທິດສາມາດນໍາມາຮັບປະທານໄດ້ເລີຍ.
ຜັກສະລັດມີຢູ່ 2 ຊະນິດຄື:
1. ຜັກສະລັດເຮດີຊີໂອ(Radicchio)ມີສີຂຽວ ແລະ ສີແດງອົມມ່ວງເປັນຜັກທີມີວິຕາມິນຊີສູງ,ມີຄວາມກອບເປັນທີນິຍົມຮັບປະທານ
2. ຜັກສະລັດຄອດເປັນຜັກສະລັດອັນດັບໜຶ່ງທີນິຍົມກັນຮັບປະທານ
No comments:
Post a Comment